Siirry sisältöön
Huonekaluille kotijakelu pihaan aina ilmaiseksi!
Huonekaluille kotijakelu pihaan aina ilmaiseksi!
Ruokailutilan sisustaminen

Ruokailutilan sisustaminen

Ruokailutilan sisustus

Kokoa perhe ja ystävät yhteen hyvän ruoan ja seuran ääreen hyvin sisustettuun ruokailutilaasi. Löydät sinulle sopivan tyylin sisustaa unelmiesi ruokailutila.

Modernin ruokailutilan sisustaminen

Modernin ruokailutilasi luot selkeillä väreillä ja linjoilla. Korosta skandinaavisuutta käyttämällä luonnonmateriaaleja ja -sävyjä. Sisustusesineitä, ruokapöydän tekstiilejä ja kattauksen osia vaihtelemalla saat tyylistä runsaamman tai selkeämmän. Matto tekee modernista tilasta lämminhenkisemmän ja kutsuvamman.

Pieni ruokailutila

Pienen ruokailutilan sisustuksessa kannattaa huomioida asuntosi muu ympäristö. Huonekaluvalinnoissa kannattaa huomioida huonekalujen monikäyttöisyys ja muunneltavuus moneen käyttöön ja käyttötilanteeseen. Esimerkiksi pyöreä ruokapöytä on näyttävä, mutta tarvitsee enemmän tilaa. Se sopii siksi erityisen hyvin sijoitettavaksi keskilattialle. Seinän viereen sopii paremmin neliskulmainen ruokailupöytä. Tupakeittiö tyylisessä ruokailutilassa kannattaa huomioida ruokailuryhmän yhteensopivuus muuhun tilaan kuten sohvaan, jolloin vaikutelmasta tulee harkittu ja viihtyisä.

Tyylikkään ruokailutilan sisustaminen

Ylellinen sametti ja tummat, rohkeat värit tuovat luksusta sisustukseen. Tumma maali nostaa kalusteet upeasti esiin. Valitse näyttävä, selkeälinjainen valaisin katseenvangitsijaksi ruokapöydän päälle. Ruokailutilan sisustusta täydentävät kokonaisuuteen sopivat säilytyskalusteet, kuten vitriinit tai senkit. Pikantit sisustusratkaisut, kuten esimerkiksi peili antaa viimeisen silauksen upealle tyylillesi.

Valoisa ruokailutila

Vaaleaa tilaa ja tunnelmaa rakentavat esimerkiksi valkoinen ruokapöytä vaaleilla ruokapöydän tuoleilla. Sisustusta viimeistelee kokonaisuuteen väriltään ja tyyliltään sopivat säilytyskalusteet, kuten vitriinit tai senkit. Päästä luonnonvaloa sisälle ja nauti valoisasta ruokailutilasta. Älä peitä suuria ikkunoita, ellei se ole aivan välttämätöntä. Erilaisilla verhoilla saat suojaa katseilta. Kun luonnonvaloa ei ole saatavilla, panosta valaistukseen. Täydennä tunnelmaa yleisvalaistuksen lisäksi erilaisilla kohde- ja tunnelmavalaisimilla.

Edellinen artikkeli Makuuhuoneen sisustaminen
Seuraava artikkeli Kodikas olohuoneen sisustus