Siirry sisältöön
Huonekaluille kotijakelu pihaan aina ilmaiseksi!
Huonekaluille kotijakelu pihaan aina ilmaiseksi!

Palautukset ja reklamaatiot

Autamme mielellämme sinua palautuksiin- ja reklamaatioihin liittyen. Jos et löydä vastausta kysymykseesi täältä, ole yhteydessä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@huonekalukauppa.net tai yhteydenottolomakkeella huonekalukauppa.net/asiakaspalaute. Tavoitteenamme on aina tyytyväinen asiakas ja käsittelemme tuotepalautuksiin liittyvät kysymykset nopeasti.

Palautukset

Sinulla on 14 päivän tutustumis- ja palautusoikeus tuotteisiin vastaavasti kuin myymälässä tuotteeseen tutustuttaessa. Tuotetta ei saa ottaa käyttöön tutustumisaikana. Palautukseen oikeuttava aika alkaa tuotteen vastaanottamispäivästä alkaen.

 • Palautettavan tuotteen pitää olla käyttämätön, myyntikuntoinen ja pakattuna alkuperäiseen pakkaukseen.
 • Palautusoikeus ei koske hygieniatuotteita (esim. tyynyt, lakanat, peitot), tuotteita, joiden palautusoikeus on rajoitettu tuotetiedoissa (tuote on valmistettu asiakkaan toiveiden mukaisesti) tai erikoistuotteita, joiden mitat tai muut ominaisuudet poikkeavat normaaleista tuotestandardeista tai tuotteista joihin asiakas on tehnyt omia yksillöllisiä materiaalivalintoja (asiakasräätälöitävät tuotteet).
 • Palautuspaketissa on oltava mukana omat tietosi ja palautuksen syy, jotta palautusten käsittely ja maksun palautus onnistuu jouhevasti.
 • Palauttaessasi tuotteita, jotka on toimitettu pakettina kotiisi tai rahtitoimituksena pihaasi tai sisäänkannettuna on aina oltava ensin yhteydessä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelumme tilaa tuotteelle noudon. Kuljetusliike ottaa sinuun vielä yhteyttä sopiakseen tarkemmin noutoajan.
 • Palautamme tuotteiden hinnan sekä alkuperäisen toimituskulun vähennettynä palautuskululla. Kun tilaukselta palautetaan vain osa tuotteista, toimituskulua ei palauteta ja lähetyksestä veloitetaan palautuskulu.

Postipakettina toimitetun tuotteen palauttaminen

Asiakaspalautuksena voit palauttaa tuotteet, jotka mahtuvat pakettiin, jonka enimmäismitat ovat 180x80x60 cm ja paino alle 35 kg. Tällöin palautuskulu 9,90 € vähennetään palautettujen tuotteiden yhteishinnasta. Myös Postilta noutamattomana palautuvista lähetyksistä vähennetään palautuskulu.

 1. Pakkaa tuote huolellisesti myyntikuntoisena alkuperäispakkaukseen.
 2. Lisää pakkaukseen mukaan tilausnumero, palautuksen syy ja yhteystietosi.
 3. Vie pakkaus postiin ja ilmoita sopimusnumero 670306Posti tulostaa pakkaukseen osoitekortin missä on myös oikea palautusosoite automaattisesti mukana.
 4. Kotipakettina toimitettu tuote noudetaan Postin tai Matkahuollon toimesta. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, joka tilaa tuotteelle noudon Postilta. Posti on vielä sinuun yhteydessä sopiakseen tarkemman noutoajan.  Palautuksesta veloitamme palautuskulun, joka on saman suuruinen kuin tuotteen kotipaketin toimituskulu.
 5. Tuotteiden palauduttua meille, tarkistamme niiden kunnon ja teemme rahanpalautuksen. Hyvitys palautuksesta tehdään viipymättä, kuitenkin viimeistään viiden (5) arkipäivän kuluessa tuotteen saapumisesta varastollemme. Jos tuote on ostettu verkkokaupasta laskulla tai erämaksulla, niin hyvitys tehdään Svea Ekonomin toimesta. 

Rahtitoimituksena toimitetun tuotteen palauttaminen

Ota yhteyttä asiakaspalveluun asiakaspalvelu@huonekalukauppa.net tai yhteydenottolomakkeella huonekalukauppa.net/asiakaspalaute. Asiakaspalvelu antaa ohjeet tuotteen palauttamiseen ja tilaa Kuljetusliikkeeltä noudon. Kuljetusliike sopii sinun kanssasi tarkemmasta noudon ajankohdasta. Jos Kuljetusliike noutaa tuotteen pihalta, on palautuskulu 49 €. Asunnon sisältä noudettuna palautuskulu on 89 €. Huom! Koronapandemia saattaa aiheuttaa poikkeuksia tuotteiden noutamisessa asunnon sisältä. 

 1. Pakkaa tuote huolellisesti myyntikuntoisena alkuperäispakkaukseen.
 2. Lisää pakkaukseen mukaan tilausnumero, tilaajan yhteystiedot ja palautuksen syy.
 3. Tuotteiden palauduttua meille, tarkistamme tuotteiden kunnon ja teemme hyvityksen. Hyvitys palautuksesta tehdään viipymättä, kuitenkin viimeistään viiden (5) arkipäivän kuluessa tuotteen saapumisesta varastollemme. Jos tuote on ostettu verkkokaupasta laskulla tai erämaksulla, niin hyvitys tehdään Svea Ekonomin toimesta.

Muuta

Jos tuote on asiakkaan toimesta menettänyt myyntiarvoaan, asiakas on velvollinen korvaamaan Huonekalukauppa.net:lle tuotteen myyntihinnan ja arvonalentumisen välisen erotuksen. Tällöin palautamme tuotteesta ja sen alkuperäisestä toimituskulusta maksetun hinnan vähennettynä edellä mainituilla arvonalentumisella ja palautuskuluilla. Tuotteen arvon aleneminen käsitellään tapauskohtaisesti. Jos tuotteessa on esimerkiksi eläimen karvaa, ei tuote enää ole myyntikuntoinen, eikä palautusoikeutta tässä tapauksessa enää ole.

Reklamaatiot

Huonekalukauppa.net vastaa siitä, että asiakas saa tuotteen kotiinsa uutena ja sopimuksen mukaisena. Kuljetuksesta johtuneista paketin repeämisistä tai kolhiintuneista paketeista on ilmoitettava välittömästi Huonekalukauppa.net:n asiakaspalveluun sähköpostilla asiakaspalvelu@huonekalukauppa.net tai yhteydenottolomakkeella huonekalukauppa.net/asiakaspalaute, mikäli ne ovat aiheuttaneet tuotteelle vauriota.

Jos tuotteen normaalissa ja asiamukaisessa käytössä ilmenee valmistusvirhe, ota yhteyttä Huonekalukauppa.net:n asiakaspalveluun sähköpostilla asiakaspalvelu@huonekalukauppa.net tai yhteydenottolomakkeella huonekalukauppa.net/asiakaspalaute. Huonekalukauppa.net:n tai valmistajan virhevastuuaika määrittyy kuluttajasuojalain mukaisesti tavaran oletettavissa olevan kestoiän mukaan. Tutkimme ja selvitämme ongelmatilanteet tapauskohtaisesti. 

Huonekalukauppa.net ei vastaa:

 • Tuotteen väärinkäytöstä aiheutuneita vaurioista
 • Asiakkaan huolimattomuudesta ja ymmärtämättömyydestä johtuneista vaurioista esimerkiksi tuotteen kokoamiseen liittyvissä tapauksissa
 • Normaalin käytön aiheuttamasta tuotteen kulumisesta, esim. patjan tai sohvan istuimen normaalista muotoutumisesta käytössä tai tuotteen lakkapinnan himmenemisestä johtuen käytöstä
 • Puumateriaalin normaalista käyttäytymisestä

HUOM! Ongelmatilanteissa ota aina ensimmäiseksi yhteyttä asiakaspalvelu@huonekalukauppa.net tai yhteydenottolomakkeella huonekalukauppa.net/asiakaspalaute.

Käsittelemme palautteesi ensi tilassa!