Siirry sisältöön
Huonekaluille kotijakelu pihaan aina ilmaiseksi!
Huonekaluille kotijakelu pihaan aina ilmaiseksi!

Hoito-ohjeet

Patjan ja sijauspatjan hoito

Patjasi huolellisella hoidolla säilytät patjasi puhtaana, miellyttävänä ja pidennät patjan käyttöikää. Uudessa tuotteessa mahdollisesti havaittava tuoksu on täysin vaaraton ja häviää itsestään.

  • Herättyäsi älä petaa sänkyäsi välittömästi vaan anna sen tuulettua hetki ennen petaamista.
  • Vaihda vuodevaatteet säännöllisesti, vähintään kahden viikon välein.
  • Imuroi patjasi säännöllisesti, vaikka vuodevaatteiden vaihdon yhteydessä.
  • Pese sijauspatjasi päällinen säännöllisesti. Poista pehmuste ennen pesua, sijauspatjan pehmuste ei ole vesipestävä. Pesuohjeet ovat sijauspatjan pesulapussa.
  • Tuuleta patjasi ajoittain, jolloin pölypunkkien määrä pysyy mahdollisimman vähäisenä.
  • Kääntele patjaasi ja sijauspatjaasi pari kertaa vuodessa, jotta ne kuluvat tasaisemmin.
  • Käytä sijauspatjan suojaa ja pese sijauspatjan suoja säännöllisesti pesuohjeen mukaisesti. Sijauspatjan suojan voit uusia vuosittain. Suojia on hyvä olla kaksi toisen ollessa pesussa.
  • Uusi sijauspatjasi noin viiden vuoden välein.
  • Uusi patjasi noin kymmenen vuoden välein.

Sohvien ja lepotuolien hoito

Jotta kangasverhoilu säilyy siistinä ja hyväkuntoisena, harjaa tai imuroi sohvasi säännöllisesti pehmeällä tekstiilisuulakkeella. Tyynyt ja pehmusteet pehmenevät käytön myötä. Pöyhi kuukausittain istuintyynyjä ja vaihtele niiden paikkaa. Jos istuintyynyt on verhoiltu molemmin puolin, kääntele istuintyynyjä. Älä tamppaa sohvasi tyynyjä. Poista tahrat välittömästi. Poista kiinteä lika varovasti käyttämättä teräviä esineitä. Älä hankaa kangasta ja käytä vettä varoen. Älä käytä voimakkaita kemikaaleja sisältäviä puhdistusaineita kankaiden puhdistukseen, koska ne voivat vahingoittaa verhoilua. Jos käytät puhdistusainetta, kokeile käytettävää ainetta ensin huomaamattomaan paikkaan. Kaikkien puhdistus-, hoito- ja suojausaineiden käyttö on asiakkaan vastuulla. Tuotteiden käytössä tulee noudattaa tuotteen mukana tulevia ohjeita. Jos olet epävarma tuotteen sopivuudesta, ole ennen käyttöä yhteydessä puhdistusaineen tai kankaan maahantuojaan tai myyjään.

Hoida nahkasohvaasi ja lepotuoliasi nahalle tarkoitetuilla hoito- ja puhdistusaineilla. Poista tahrat välittömästi pyyhkimällä ne kostealla kankaalla. Imuroi  nahkasohvaasi säännöllisesti pehmeällä tekstiilisuulakkeella.

Suosittelemme, että käsittelet vuosittain sohvasi ja lepotuolisi verhoilusuoja – aineella. Verhoilusuoja pidentää tuotteesi käyttöikää ja helpottaa puhdistamista estämällä lian ja kosteuden imeytymisen kuituihin.

Puukalusteiden hoito

Maalattua pintaa voidaan hoitaa pyyhkimällä nihkeällä - tai kostealla neutraalissa pesunesteessä kostutetulla pyyhkeellä. Kostealla pyyhkimisen jälkeen pinta on hyvä kuivata. Tahrat poistetaan ensisijaisesti neutraalilla pesunesteellä. Poista väritahrat ja veteen liukenemattomat tahrat mineraalitärpätillä tai denaturoidulla spriillä, jonka jälkeen pyyhintä kostealla liinalla ja kuivaus. Älä käytä hankaavia siivousvälineitä tai –aineita, vahvasti emäksisiä ja happamia puhdistusaineita, voimakkaita liuottimia, värjääviä nesteitä. Vältä runsasta veden käyttöä ja pitkäaikaista nesteen vaikutusta. Maalipintainen kaluste voidaan aika ajoin suojata kalustevahalla. Maalatut kalusteet eivät kestä kuumia esineitä tai kuumaa vettä.

Lakattuja kalusteita hoidetaan nihkeällä tai kostealla pyyhkeellä neutraalissa pesunesteessä (esim. astianpesuaineliuos). Kosteapyyhinnän jälkeen pinta on hyvä kuivata. Vältä lakatun pinnan hankausta. Lakatulta pinnalta tahrat poistetaan laimentamattomalla neutraalilla pesunesteellä. Väritahrat ja veteen liukenemattomat tahrat voidaan poistaa mineraalitärpätillä tai denaturoidulla spriillä. Käsittelyn jälkeen aina pyyhintä kostealla liinalla ja kuivaus. Lakattua pintaa voidaan kevyesti hangata kalustevahalla, jos on poistat tahroja tai kuumuuden ja kosteuden jättämiä jälkiä. Älä käytä hankaavia siivousvälineitä ja -aineita. Jos pintaa käsitellään epätasaisella rasituksella, saattaa pintaa tulla epätasaista kiiltoa. Älä käytä vahvasti emäksisiä tai happamia puhdistusaineita, voimakkaita liuottimia, kuten asetonia ja tinneriä tai vahaa. Vältä runsasta veden käyttöä ja pitkäaikaista nesteen vaikutusta. Lakatut kalusteet eivät kestä kuumia esineitä tai kuumaa vettä.

Puutarhakalusteiden hoito

Polyrottinkiset kalusteet puhdistetaan liinalla, tahrat ja lika miedolla pesuaineella. Ålä käytä voimakkaita kemikaaleja tai painepesuria puhdistukseen. Puhdistukseen voit käyttää polyrottinkisille kesäkalusteille tarkoitettuja hoitoaineita. Polyrottinkiset puutarhatuolit, -sohvat ja -pöydät voit huoletta jättää ulos vesisateeseen ja aurinkoon. Kalusteet ovat UV-suojattuja, joten ne kestävät auringonvaloa eivätkä homehdu. Vaikka polyrottinki kestää pakkasta (max. -20°C), suosittelemme kalusteen suojaamista talveksi. Emme suosittele polyrottinkikalusteiden käyttöä talvella, koska ne eivät kestä rasitusta niin hyvin kuin normaalisti.

Alumiinirunkoinen kesäkaluste on erittäin helppohoitoinen. Alumiiniset kalusteet voit puhdistaa saippualla ja kostealla liinalla. Auringon valosta johtuen käsittelemätön alumiini muuttuu tummemman harmaaksi. Alumiiniset kesäkalusteet suosittelemme säilyttämään lumelta ja pakkaselta suojattuna.

Teräksiset kesäkalusteet voit puhdistaa saippualla ja kostealla liinalla. Teräksestä valmistetut kesäkalusteet suosittelemme säilyttämään lumelta suojattuna.

Puukalusteet on tärkeä pitää kuivina ja puhtaina, koska kostea ja likainen pinta altistavat homeelle. Kosteat sadejaksot ovat puupinnalle haastavia. Puukalusteet on hyvä suojata öljyämällä. Katoksen alla säilytettävät kesäkalusteet olisi hyvä öljytä 1-2 kertaa ja ilman suojaa olevat kalusteet 2-3 kertaa kaudessa. Talveksi kalusteet on syytä laittaa suojaan kylmältä ja lumelta. Öljyä kalusteet ennen talvisäilytystä. Öljyäminen tehdään kuivaan puuhun ja pinnan annetaan kuivua. Maalatulle pinnalle riittää puhdistaminen, tarvittaessa huoltomaalaus. Puukalusteissa voi esiintyä vinoutta, halkeamia sekä tuote voi olla oksainen. Muista kiristää kalusteen ruuveja kesäkauden aikana.

Lehtikuusesta valmistetut kalusteet ovat helppohoitoisia, koska kalusteita ei tarvitse öljytä. Käsittelemättömänä lehtikuusesta valmistettu kaluste harmaantuu parissa vuodessa. Öljyämällä lehtikuusi kalustetta harmaantuminen hidastuu. Ennen talvisäilytykseen viemistä lehtikuusesta valmistetun kalusteen voi pyyhkiä kevyesti liinalla ja tarvittaessa öljytä. Kalusteet on hyvä suojata kylmältä ja lumelta. Lehtikuusikalusteissa voi esiintyä vinoutta, halkeamia sekä tuote voi olla oksainen. Muista kiristää kalusteen ruuveja kesäkauden aikana.